Partners

VEM SAMARBETAR JAG MED?

Oavsett jaktform är jag mycket noggrann i valet av min utrustning. Min tid är för dyrbar, jag har inte råd att missa ett skottillfälle pga av dåliga grejor, inte minst därför att det jag vill ha det på film. Jag är därför ytterst noga med vem jag samarbetar med. Många av mina partners har jag jobbat ihop med under många år.

SWEDTEAM Jaktkläder

 

Jag har använt Swedteams jaktkläder under många år. Anledningen är Swedteam levererar nytänk inte minst inom kamouflage. De var först med lansera blaze orange camo i Sverige. Jag minns när jag något skeptisk drog på mig deras första löv-kamouflageställ - vilket visade sig vara svårslaget, man blir mer eller mindre osynlig för viltet. Nu är de först med Desolves kamouflage, ett riktigt bra mönster som bryter upp konturer och gör det svårare för viltet att upptäcka mig. Min favorit just nu är Anoraken Ridge Fire, som har alla egenskaper som jag vill att ett bra jaktplagg ska ha.

SAUER Jaktvapen

 

Jag har jagat i många år med Sauer. Sauers studsare är innovativa, håller hög kvalité och skjuter bättre än vad jag kan utnyttja. Idag använder jag Sauer 404 för smyg/vakjakt, jaktskytte och ibland drevjakt i favoritkalibern 6,5x55 och som kompletteras med en pipa i 300 win mag. Sauer 303 är mitt självklara val på drevjakt. Kalibern är 30-06. Sauer 101 är framförallt mitt hundförarvapen. Kaliber 8x57js, min andra favoritkaliber sedan många år tillbaksi. I tur står att skaffa en Sauer 100 i 223 rem, billig att övningsskjuta med och perfekt för småviltsjakten.

TRIJICON Kikarsikten

 

Trijicons kikarsikten har suttit på mina vapen i många år och följt mig världen runt i ur och skur. Trijicon är robusta, sprungna ur militära standards och därtill en av världens största tillverkare. Och det märks, siktena är robusta och tåliga. Det som skiljer ut Trijicon är deras teknik, de belysta riktmedelna inte drivs av batteri eller elektronik. Jag gillar verkligen att vara oberoende av batteri - inte minst därför att jag aldrig missar en skottchans för att jag glömt slå på lyset.

FODAX Hundfoder

 

För många år sedan beklagade jag mig för en norrlänning, som körde draghundar, över att mina hundar efter några dagars hård jakt hade dålig ork och var svåra att hålla i hull, trots att jag provat mängder med så kallade premiumfoder. Han frågade mig om jag provat färskfoder, vilket jag inte ens visste var det var för något. Jag beslöt mig för att prova Fodax och har aldrig bytt foder igen. Jag är övertygad om att mina hundar mår bäst av färska råvaror med naturlig bakterieflora. Ibland alla fördelar med färskfoder ska man inte förakta att det knappt finns något att plocka upp i hundgårdarna och att foderkostnaden är förvånansvärd låg.

STALON

 

Stalon ljuddämpare sitter på de flesta av mina vapen. Många års skytte och några andra jägares vådaskott har gjort att min hörsel inte tål mer. Bra dämpning och inte minst bättre skytte med mindre rekyl.

ULTRACOM Hundpejlar

 

Jag gillar hundar med mycket jaktlust, kanske lite väl mycket. Jag vill absolut ha en pejl med obegränsad räckvidd, oavsett om jag gör eftersök hemma i Skåne eller jagar älg i Västerbotten. Swepoint, numera Ultracom passar mig perfekt som är otekniskt lagd, det bara funkar och jag vet alltid var mina hundar är oavsett avstånd, en enorm trygghet.

NORMA Ammunition

 

Vårt svenska flaggskepp med kvalité av världsklass. Senaste tiden har jag mest skjutit Norma Tipstrike på drevjakt och Norma Ecostrike på smyg- och vakjakt. Två kulor med helt och olika konstruktion och egenskaper som jag väljer efter vilken jaktform och vilt jag är på jakt efter.

DIANA JAKTRESOR

 

 

NORDIC GAMEKEEPER Viltförvaltning

 

På mina jaktmarker använder jag FeedCon kopplade till alla mina foderspridare. FeedCon är en fjärrstyrd styrbox. Via en app i mobilen har jag full kontroll på batterinivåer, om det blir stopp i spridarna och inte minst styr jag när och hur mycket jag vill fodra. Jag spar många mil och timmar på FeedCon.

 

Copyright 2017© All Rights Reserved

Mikael Tham Productions AB